Головний зміст

Screenshot 56.jpg resized 2Президент України підписав закони України, які необхідні для отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Підписано закони «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виконання рекомендацій, які містяться у шостій доповіді Європейської комісії про стан виконання Україною Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, стосовно удосконалення засад діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів»; «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо виконання рекомендацій, які містяться у шостій доповіді Європейської комісії про стан виконання Україною Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, стосовно удосконалення процедури арешту майна та інституту спеціальної конфіскації»; «Про внесення змін до Закону України "Про прокуратуру" щодо забезпечення прозорості в організації діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з метою виконання рекомендацій Міжнародного валютного фонду».
 
Зазначені закони України були внесені на розгляд Верховної Ради України Главою держави як невідкладні та прийняті 18 лютого 2016 року. Їх основна мета –  забезпечити виконання критеріїв у сфері боротьби з корупцією, необхідних для скасування візового режиму з Євросоюзом, зокрема процедури арешту майна та інституту спеціальної конфіскації, діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, а також Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
Щодо Закону про електронне декларування продовжуються консультації з Європейською комісією з метою напрацювання можливих змін, які Президент готовий внести до Парламенту. Ці зміни, як вважає Глава держави, відповідатимуть кращим європейським практикам.
 
Глава держави також закликає завершити процедуру призначення повного складу Національного агентства з питань запобігання корупції та забезпечити його належне функціонування.