Головний зміст

1394231716 picТакі зміни пропонуються законопроектом "Про обмеження щодо осіб, які мають громадянство держави-агресора". Даний проект закону має на меті заборонити особам, які, окрім громадянства України, мають громадянство держави-агресора, бути державними службовцями, депутатами усіх рівнів, суддями, співробітниками правоохоронних органів або обіймати керівні посади державних та комунальних підприємств.
 
 
 
 
 
 
На сьогодні законодавство України не визнає правових наслідків подвійного громадянства, що створює загрозу допуску громадян держави-агресора до зазначених вище посад та діяльності всупереч національним інтересам України.
 
Законопроект встановлює обов’язок громадян України, які перебувають на певній посаді та на державній службі і набули громадянство держави-агресора, надати заяви про це та копії документів, що підтверджують набуття ними громадянства держави-агресора до Державної міграційної служби України. У разі такого неповідомлення вводиться кримінальна відповідальність згідно пропонованої статті 3662 Розділу XVII Кримінального кодексу України.