Головний зміст

32588Міністр соціальної політики України Павло Розенко наполягає на необхідності притягнення до кримінальної відповідальності чиновників усіх рівнів, які задіяні в організації злочинних схем щодо оформлення соцвиплат для псевдопереселенців.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Переселенцям, які змушені були виїхати із непідконтрольних українській владі територій, боятися немає чого. Боятися треба чиновникам і шахраям, які організували ці злочинні схеми і привласнюють кошти Державного бюджету України", - сказав Розенко на спільній прес-конференції із Головою СБУ. – Я публічно звертаюся зараз до представників усіх правоохоронних органів: шахраї, які наживаються на людському горі, мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності.
 
Павло Розенко поінформував, що загальний річний обсяг виплат з Державного бюджету України тимчасово переміщеним особам становить 30 млрд. грн., з яких десятки мільярдів осідають у кишенях шахраїв.
 
За його словами, у 2015 році припинено виплату пенсій близько 22 тисячам осіб, які померли. "Якщо взяти демографічну ситуацію, попередній рівень смертності в Донецькій і Луганській області, – припинень виплати пенсій у зв’язку зі смертю повинно бути як мінімум 70-80 тисячам осіб, – повідомив Міністр. – А ми маємо 20 тисяч. Це означає, що мінімум 60 тисячам осіб, про яких ми не маємо жодної інформації, пенсійні кошти продовжують виплачуватися.
 
За словами Павла Розенка, усього Міністерством соціальної політики спільно зі Службою безпеки України перевіряється правомірність нарахування виплат близько 350 тисячам переселенців.
 
Глава Мінсоцполітики також запевнив, що у разі помилкового припинення соцвиплат внутрішньо переміщеним особам ці виплати будуть відновлені у повному обсязі з моменту їх призупинення. "Якщо під час перевірки сталася помилка, виплати будуть відновлені у повному обсязі з моменту їх призупинення", - сказав він.