Головний зміст

ПорошенкоПерезавантаження Уряду зараз є відповідальністю Парламенту та парламентської коаліції, заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками Аспен Інституту.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Глава держави відзначив першочерговість ролі парламентської коаліції, яка, за його словами, «має визначитися – і щодо кандидатури членів Кабінету Міністрів та керівника Уряду, і щодо програми і порядку реформ, які мають бути проведені, і щодо позицій фракцій, які будуть входити до складу цієї коаліції».
 
«Єдине, що я хочу наголосити, – ні в якому випадку я не можу допустити і не допущу дострокових парламентських виборів на цьому етапі. Бо при всьому тому, що декларують окремі політичні лідери і діячі, що вони хочуть дійсно перезавантаження, насправді вони намагаються зловити рибу у мутній воді, насправді вони працюють на дострокові вибори. Ми не маємо ні часу, бо це потребує півроку тотальної бездіяльності і популізму, ні необхідності, бо кращої Ради у нас не буде. Треба вчитися працювати з цією Радою», – заявив Петро Порошенко.
 
Президент навів слова колишнього Міністра закордонних справ Геннадія Удовенка, якого він назвав своїм вчителем, що ключовим для політика мають бути три «П» – Порядність, Професіоналізм та Патріотизм. «На жаль, деякі політики додають до цього власні амбіції, або, ще гірше, власні образи, які дуже заважають. Пошук власного місця дуже заважає кінцевому результату. Справжній лідер в першу чергу ставить перед собою інтереси держави», – зазначив Глава держави.
 
Президент наголосив на тому, що головне, що нам потрібно зараз, – лідери відповідальні, патріотичні, порядні і професійні.
 
Глава держави також зазначив, що найважливішій етап, який має формувати ціла команда відповідальних осіб, які здатні реалізувати те, що закладалося в законопроектах, – це саме імплементація реформ.
 
У зустрічі взяли участь випускники Аспен Інституту Віце-прем’єр-міністр України Генадій Зубко, Міністр фінансів України Наталя Яресько, Директор Аспен Інституту Еліот Герсон, Євген Уткін, Сергій Кошман, Анатолій Клепатський, Сергій Рогол.