Головний зміст

Чванкин IMG 1391 2«Київським районним судом м. Одеси у 2015 р. було ухвалено 469 постанов про притягнення до адміністративної відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.  263 водія було позбавлено права керування транспортними засобами строком від 1 до 2 років», про це  в прямому ефірі   телеканалу «Репортер» розповів голова Київського районного  суду м. Одеси Сергій Чванкін. 
 
 
 
 
 
 
Також в 2015 р. двох  водіїв було позбавлено права керування транспортними засобами на 5 та на 10 років з вилученням транспортного  засобу. Це водії, які неодноразово притягувались до адміністративної відповідальності.
 
Слід зазначити, що Київський районний суд м. Одеси не тільки притягує до відповідальності винних  за керування транспортним засобом, а й проводить профілактику адміністративних правопорушень. Кожного тижня  Київський районний суд м. Одеси відвідують школярі та  студенти в рамках програми «День відкритих дверей». На таких зустрічах, судді розповідають про резонансні справи зі своєї практики, зокрема про ДТП, які сталися через вживання алкоголю за кермом.
 
Ми маємо різко негативне ставлення українського суспільства до водіїв, які керують автомобілями у стані алкогольного сп'яніння. Час від часу в Україні з вини п'яних водіїв трапляються резонансні ДТП з багатьма жертвами. Українців не потрібно переконувати, що п'яний за кермом - злочинець. Проте, у нашій країні на відміну від багатьох країн світу для любителів їзди в п'яному вигляді не передбачено кримінальної відповідальності.