Головний зміст

assuНа нараді суддів судової палати у цивільних справах суддями Апеляційного суду Львівської області були розглянуті пропозиції АССУ щодо внесення змін до статті 377-1 ЦПК України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
При вирішенні питання щодо можливості включення до положень статті 377-1 ЦПК такого понятійного елементу  як «негайність виконання» ухвали суду щодо вирішення питання про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України, на думку судової палати Апеляційного суду Львівської області, слід виходити з особливостей розгляду такого подання, яке здійснюється негайно, без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця.
 
Судді зазначили, що питання про зняття тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України особи у всіх випадках вирішується виключно державним виконавцем, зокрема, і у випадках погашення заборгованості щодо сплати періодичних платежів (наприклад аліментів).
 
У зв’язку із чим, судді вважають за недоцільне включати до статті 377-1 ЦПК положення про те, що тимчасове обмеження боржника-фізичної особи або керівника боржника-юридичної особи у праві виїзду за межі України може бути скасоване судом, який встановив таке обмеження.