Головний зміст

1445869044 fotoПрезидент підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту».Цей Закон був прийнятий Верховною Радою України 4 лютого 2016 року.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Законом України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту» визначається порядок регулювання суспільних відносин у сфері визнання особи біженцем, особою, яка потребує додаткового або тимчасового захисту, втрати та позбавлення цього статусу, а також встановлення правового статусу біженців та осіб, які потребують додаткового захисту і яким надано тимчасовий захист в Україні.
 
Згідно із Законом, посвідчення біженця оформляється і видається протягом 15 робочих днів з дати прийняття рішення про визнання іноземця або особи без громадянства біженцем в Україні.
 
Закон надає повноваження Державній міграційній службі України, у випадку виявлення описок у рішеннях про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, прийнятих у тому числі до набрання чинності цим Законом, приймати рішення про внесення виправлень до вказаних рішень. Це дасть змогу забезпечити права осіб, яких визнано біженцями або особами, які потребують додаткового захисту в Україні, при наданні відповідних підтверджуючих документів або логічної письмової аргументації, на документування із правильними установчими даними.