Головний зміст

IMG 1514 21 березня 2016 року Київський районний суд м. Одеси відвідав професор торгівельно-економічного та європейського права в Університеті Цюріха – Андреас Хайнеманн.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Його досліди направлені на вдосконалення конкурентного права та інтелектуальної власності. Андреас Хайнеманн є членом правління Європейського інституту в Університеті Цюріха. Був членом Комісії зі швейцарської конкуренції з 2011 року, а з 2012 року є віце-президентом Комісії.
 
IMG 1377 1
 
IMG 1393 1
 
Голова Київського районного суду м.Одеси Сергій Чванкін зустрів гостя та познайомив з суддями.
 
IMG 1492 1
 
Андрес Хайнеманн розповів, що він вперше в Одесі та дуже радий відвідати саме Київський районний суд м.Одеси. Професор зазначив, що його цікавить діяльність суду, організація його роботи та категорії справ, які розглядаються місцевим судом.
 
IMG 1395 1
 
IMG 1425 1
 
Сергій Чванкін зазначив, що Київський районний суд м.Одеси завжди відкритий не тільки для громадян України, а й для іноземних гостей. Голова суду розповів про співробітництво суду з міжнародними проектами та взаємодію з іноземними науковцями та юристами, які неодноразово відвідували суд.
 
IMG 1448 1
 
IMG 1487 1
 
Сергій Чванкін наголосив, що пріоритетним напрямком роботи суду є не тільки якісне здійснення правосуддя, а й налагодження комунікації з суспільством, для того, щоб громадяни Київського району пишалися роботою суду і знали, що суд працює для них.
 
IMG 1479 1
 
IMG 1514 1
 
Тому з 2014 року в суді запроваджено кілька соціальних проектів, зокрема допомога ветеранам та дітям-сиротам. Кожного тижня Київський районний суд відвідують студенти та школярі, задля належного правового виховання молоді.
 
IMG 1526 1
 
Професор Андреас Хайнеманн зазначив, що це дуже правильний напрямок і зв'язок зі студентами та школярами просто необхідний, адже теорія і практика є нерозривними.
 
IMG 1544 1
 
IMG 1378 1
 
Сергій Чванкін розповів про особливості роботи слідчих суддів та взаємодію суду з органами поліції та прокуратури. Також відповів на питання професора стосовно статистики розгляду кримінальних справ в суді. Професора також зацікавило питання щодо скоєння злочинів організованими групами в Київському районі, а також скоєння злочинів у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.
 
IMG 1517 1
 
Голова Київського районного суду акцентував увагу гостя на тому, що кількість злочинів та адміністративних правопорушень, скоєних у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, порівняно з минулими роками збільшилась. Тому члени ГО «Асоціація слідчих суддів України» на наступних зборах планують обговорити питання щодо посилення відповідальності за скоєння злочинів у стані сп’яніння.
 
IMG 1553 1
 
Андреас Хайнеманн, в свою чергу, зазначив, що в Швейцарії збільшилась кількість злочинів, скоєних іноземними громадянами.
 
IMG 1581 1
 
На завершення заходу професор подякував за змістовний діалог та пообіцяв відвідати Київський районний суд восени.