Головний зміст

БенедюкВища рада юстиції і Вищий адміністративний суд України не можуть прийти до спільного висновку в питанні звільнення суддів, а саме - строків притягнення до дисциплінарної відповідальності «суддів Майдану».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Що стосується практики Вищого адміністративного суду України, то дисциплінарне стягнення застосовується не пізніше шести місяців з дня відкриття ВККС провадження, але не пізніше року з дня вчинення проступку.
 
Голова ВРЮ Ігор Бенедисюк зазначив, що  Вища рада юстиції  вважає, що при накладенні такого виду дисциплінарного стягнення як звільнення за порушення присяги судді підлягає застосуванню трирічний термін давності, визначений в ч. 4 ст. 96 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» в редакції Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд»
 
Крапку в спірному питанні поставить Верховний Суд України. За даними секретаря судової палати в адміністративних справах ВСУ Віктора Маринченко 8 березня розпочнеться розгляд скарг на рішення Вищого адміністративного суду України про скасування рішень Вищої ради юстиції про внесення подань на звільнення суддів, які виносили рішення про арешт і позбавлення водійських прав під час масових акцій протесту в 2013 -2014 рр.