Головний зміст

Учні 23 березня 2016 року  учні 9-го класу економічного ліцею м.Одеси, з метою ознайомлення з роботою та діяльністю судових установ, відвідали Київський районний суд міста Одеси.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ліцеїсти мали можливість на власні очі побачити структуру суду: канцелярії, архів, зали судових засідань, а також інформаційний центр, в якому громадяни отримують інформацію стосовно розгляду справ.
 
 
44
 
В залі судового засідання учні провели змістовну бесіду з суддею Київського районного суду м.Одеси Павлом Прохоровим, який спеціалізується на розгляді цивільних та адміністративних справ.  В Київському районному суді міста Одеси здійснюють правосуддя 26 суддів і  кожен в середньому розглядає 1200 справ на рік. Павло Прохоров розповів  про найцікавіші справи зі своєї практики, права та обов'язки сторін в цивільному процесі, а також запросив учнів відвідати судове засідання.
 
55
 
22
 
Під час екскурсії учні дізналися про особливості прийому та реєстрацію позовних заяв, рух документів, які надходять до суду, а також принципи роботи системи  «Електронний суд».
 
33
 
77
 
99
 
 
На завершення заходу учнів ще неодноразово запросили відвідати Київський районний суд міста Одеси та зауважили, що подібні заходи необхідні для ознайомлення громадськості з судовою системою, яка є відкритою для громадян.