Головний зміст

1 0Підвели підсумки результатів роботи державного підприємства «сетах», в ході яких була надана інформація про роботу підприємства у 2015 році, а також про подальші плани та перспективи його розвитку.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Сетах (система електронних торгів арештованим майном) - це майданчик для реалізації арештованого майна через Інтернет.
 
Заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр зазначив, що система працює в Україні близько двох років. Спочатку вона була запущена як пілотний проект, а згодом почала працювати по всій країні. За час роботи вона довела свою необхідність і ефективність, а також показала ті позитиви, які ми від неї очікували. Тепер ви можете купувати майно через сайт з будь-якої точки країни.
 
Раніше правове регулювання проведення електронних торгів здійснювалося згідно з Порядком реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів, затвердженого наказом Мін'юсту №656 / 5 від 16.04.2014 року, однак нещодавно його замінив новий Порядок, затверджений наказом Міністерства юстиції України №2710 / 5 від 22.12. 2015 року «Про реалізацію арештованого майна шляхом проведення електронних торгів», який вступив в силу з 18.01.2016 року.
 
Одним з нововведень Порядку є можливість платити гарантійний внесок з платіжних карток за допомогою національних і міжнародних платіжних систем через сайт з негайним підтвердженням такої сплати. По суті, Міністерство юстиції усунуло людський фактор в процедурі продажу майна боржника з публічних (відкритих) торгів і аукціонів.