Головний зміст

238 525x350Про це повідомив заступник глави Міністерства економічного розвитку і торгівлі Іван Ліптуга.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Передбачається, що це допоможе прискорити розвиток в'їзного туризму в Україну. Зокрема, пропонується знизити вартість разової української візи в 3-4 рази - до 35 євро (аналогічно ціні шенгенської візи).
 
Мінекономіки пропонує видавати разову візу на термін до 15 днів при наявності документів, що підтверджують діловий або туристичний характер поїздки. Активувати збільшення туристичного потоку повинна і можливість оформлення візи для транзитних пасажирів на 72 години прямо в пунктах пропуску Києва, Львова та Одеси.
 
У список «спрощенців» хочуть внести громадян КНР, Австралії, Нової Зеландії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Катару, Кувейту, Сінгапуру, Бахрейну, Оману, Саудівської Аравії. Єдина умова - у них в паспорті вже повинна бути діюча або використана протягом останнього року шенгенська віза. Такі ж права дадуть візи Австралії, Великобританії і Північної Ірландії, Канади, Нової Зеландії, США, Японії або дозвіл на проживання в одній з перерахованих країн. Вважається, що люди, які отримали шенген або візу США, вже пройшли достатню перевірку відомствами цих країн, тому логічно прописати для них спрощену процедуру.
 
Відзначимо, МЗС вже активно тестує (з 17 лютого) інформаційно-телекомунікаційну систему централізованого оформлення в'їзних віз. Електронне оформлення віз зараз є в кількох консульствах, але до кінця 2017 цю практику хочуть поширити на максимально можливу кількість країн.