Головний зміст

72745В Україні збираються замінити діючі веб-сайти судів на нові з централізованим управлінням та хостінгом і можливістю локального редагування змісту. Також планують запровадити оновлений веб-портал судової влади.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Це одне з питань Орієнтовного плану роботи Ради суддів України на перше півріччя 2016 р. заходи на забезпечення якого визначені наказом Державної судової адміністрації України від 04.03.2016 року №42. На оновлення цих сайтів передбачено термін до квітня 2016 р.
 
Згідно з планом до кінця 2017 року в усіх апеляційних округах збираються утворити підрозділи по роботі з пресою. Зокрема, заплановано вдосконалення роботи прес-центру судової влади. В рамках роботи над питанням передбачено створення електронних баз контактів суддів-спікерів та прес-секретарів.
 
Окрім того, заходи на виконання плану роботи РСУ також передбачають підготовку методичних рекомендацій щодо написання та розповсюдження прес-релізів.
 
Також передбачається наступне:
 
- аналіз стану функіонування системи “Електронний суд”;
- подальше встановлення платіжних терміналів для сплати судового збору;
- запровадження механізмів для сплати судового збору через мережу Інтернет;
- оприлюднення в Інтернеті всіх даних судової статистики, що наявні у ВСУ, ВССУ та ДСАУ;
- розробка та запровадження чітких правил доступу до приміщень судів, які б не перешкоджали особам відвідувати відкриті судові засідання.