Головний зміст

TTIP Foto Sujet Schiedsgerichte.2015 05 28 16 18 46Секретар кваліфікаційної палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів Станіслав Щотка розповів, як проходить процес оцінювання суддів і яких результатів від нього чекає сама судова система.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Громадськість, пред'являючи підвищені вимоги до судової системи, наполягала на тому, що процес оцінювання суддів повинен проходити відкрито, публічно за участю зацікавлених осіб. Однак, оскільки нас попереджали експерти, що суддя не може проходити процедуру оцінювання піддаючись тиску, яке не виключений при такій ситуації, ми розробили максимально відповідну процедуру оцінювання.
 
В результаті судді проходять оцінювання в абсолютно спокійній обстановці; вони відокремлені від представників громадськості, в т.ч. і дуже активних.
 
У той же час всі спостерігачі мають можливість в режимі онлайн-трансляції, в комфортних умовах спостерігати за процесом від початку до кінця.
 
Така процедура, на мій погляд, заспокоїла і суддів і громадськість, оскільки нам вдалося забезпечити певний баланс інтересів і одних і інших.
 
Що стосується самої процедури проведення оцінювання, то нам також здається, що головне - це точно дотримуватися критеріїв оцінювання, які чітко визначені законом », - оцінив виконану роботу секретар кваліфікаційної палати ВККС.