Головний зміст

1354805891 venecanska komsyaВенеціанська комісія відзначає уповільнення конституційної реформи правосуддя в Україні. Про це сказав один з представників України у Венеціанській комісії Володимир Пилипенко.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11 і 12 березня проходила 106 пленарна сесія Європейської комісії «За демократію через право».
 
«На засіданні в п'ятницю заслухали інформацію про виконання Україною останніх висновків комісії по конституційній реформі. Об'єктивно відзначається певне уповільнення конституційної реформи правосуддя. Хоча поправки в цій частині і були прийняті більшістю на попередній сесії, і теоретично можуть бути остаточно схвалені на поточній сесії Верховної Ради, їх зміст викликав багато суперечок в українському суспільстві », - зазначив Пилипенко.
 
Він додав, що не залишилися непоміченими Венеціанською комісією зміни в регламент Верховної Ради, якими депутати дозволили парламенту відстрочити внесення змін до Конституції.
 
«Той факт, що парламент прийняв зміни до регламенту і дозволив собі приймати такі зміни на одній з наступних сесій, зараз є предметом розгляду Конституційного Суду», - зазначив представник України в комісії.
 
«У разі визнання таких змін неконституційними процес внесення змін до Конституції в частині децентралізації доведеться запускати з самого початку», - додав він.
 
Пилипенко зазначив, що Україна і надалі залишається в центрі уваги комісії.
 
Джерело: http://sud.ua/