Головний зміст

74108Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман дав доручення Апарату оприлюднити інформацію щодо статистики відвідуваності народними депутатами України засідань комітетів Парламенту на офіційному сайті Верховної Ради.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Будь ласка, Апарат Парламенту, по кожному комітету по відвідуванню зробіть статистику і розмістіть на сайті Верховної Ради України. Я думаю, що усі інші засоби масової інформації із задоволенням скористаються цією інформацією", - заявив Голова Парламенту під час Погоджувальної ради керівників фракцій та голів комітетів Верховної Ради України у понеділок.
 
За словами В. Гройсмана, низька відвідуваність народними депутатами України пленарних засідань та засідань комітетів Верховної Ради - одна з найголовніших проблем та причин незадоволення суспільства роботою Парламенту.
 
В. Гройсман зауважив, що у Парламенті будуть більше оприлюднювати інформацію про відвідування комітетів. "Вона уся буде абсолютно публічною. Вже технічні можливості є", - заявив він.
 
Крім того, за попередньою домовленістю, інформація щодо відвідуваності народних депутатів буде поширена через мережу громадських організацій до виборців, поінформував В. Гройсман. "Ми не маємо права перетворювати Верховну Раду на клоунаду", - наголосив він.
 
Очільник Верховної Ради підкреслив, що не має жодного інструменту впливу на депутата щодо його відвідуваності. "Я можу тільки попросити керівника фракції звернути увагу на депутата, щоб він приходив до себе на роботу, за яку він отримує, може, невелику, але заробітну плату. Але головне не це, найголовніше - що він отримав довіру людини", - наголосив він.
 
Голова Парламенту також висловив переконання, що за 2-3 тижні народні депутаті сформують план дій щодо отриманих рекомендацій від Європейського Парламенту щодо внутрішньої реформи Верховної Ради. У зв'язку з цим В. Гройсман наголосив, що рішення щодо їх впровадження мають підтримати політичні сили.
 
"Ми можемо за декілька місяців завершити принципову, системну реформу Парламенту, так щоб система була така, як у Європарламенті. Але треба голосувати за це. Те, що підготуємо з вами спільне рішення, у мене немає сумніву", - зазначив очільник Верховної Ради. - "Якщо ми не змінимо систему, то нічого не зміниться всередині Парламенту ніколи", - підкреслив він.