Головний зміст

Alagir1У цьому році на фінансування робіт з відновлення та ремонту автошляхів з державного бюджету, допомоги міжнародних фінансових організацій та місцевих бюджетів виділяється 14,2 мільярда гривень. Із державного бюджету на ці цілі спрямовується 6,5 млрд. грн.

 

 

 

 

 

Розпорядження про розподіл видатків державного бюджету, яким 6,5 млрд. грн. виділяється на фінансування робіт з відновлення та ремонту автошляхів, ухвалено на позачерговому засіданні Уряду України в понеділок, 14 березня.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підкреслив, що ухвалення цього розпорядження означає, «що ми вже запускаємо процес ремонту доріг, виганяємо техніку на дороги і починаємо працювати».

Глава Уряду нагадав, що нещодавно разом із Міністром інфраструктури України Андрієм Пивоварським провів в Івано-Франківську нараду з представниками місцевої влади щодо обговорення плану робіт по відновленню, реконструкції і ремонту автомобільних доріг на 2016 рік.

Як зазначив Міністр інфраструктури, уже наступного дня після підписання акта у багатьох областях на дороги уже може вийти техніка.

Під час засідання Уряду Андрій Пивоварський також повідомив, що Міністерство зараз працює над формуванням акта, який передбачатиме незалежний контроль якості ремонту автошляхів.

Міністр інфраструктури наголосив на необхідності надання гарантій на ремонтні роботи: «Якщо закладається фундамент дороги, то компанії, які будують, будуть зобов’язані надавати десятилітню гарантію».