Головний зміст

171264З вівторка, 15 березня, набув чинності Наказ «Про затвердження Інструкції щодо заходів безпеки при поводженні зі зброєю» Міністерства внутрішніх справ України. Тим самим втратив чинність наказ МВС від 7 вересня 2011 № 657 «Про затвердження Інструкції щодо заходів безпеки при поводженні з вогнепальною зброєю».
 
 
 
 
 

 

 

Інструкція визначає систему заходів, спрямованих на забезпечення особистої безпеки поліцейських, запобігання загибелі, поранення і травми їх і інших осіб при поводженні з вогнепальною зброєю.

В інструкції, зокрема, сказано, що вогнепальна зброя і боєприпаси до неї видаються поліцейському під його особисту відповідальність. У той же час керівник органу поліції під час проведення інструктажу в обов'язковому порядку перевіряє знання поліцейськими матеріальної частини виданої їм зброї, правил і порядку її застосування та використання, заходів безпеки при поводженні з нею, а під час перевірок несення служби поліцейськими перевіряє наявність у них зброї (боєприпасів) та дотримання правил її носіння.

Під час несення служби категорично забороняється проводити розбирання зброї, вимикати запобіжник, досилати патрон у патронник, якщо в застосуванні або використанні зброї немає необхідності, від'єднувати магазин від зброї і виймати патрони.

Джерело: Я и закон