Головний зміст

photo 758 20060109Верховна Рада України прийняла за основу проекту Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення виконання кримінальних покарань та реалізації прав засуджених".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Законопроектом передбачається внести зміни до дев'яти статей Кримінального кодексу України.
 
Проектом пропонується викласти у новій редакції ст. 76 "Обов'язки, які покладає суд на особу, звільнену від відбування покарання з випробуванням", змінити диспозиції ст.ст. 389, 390 України, які вирішать існуючі проблеми у судовій практиці з розгляду питань про ухилення від відбування покарання, не пов'язаного з позбавленням волі та інших.
 
Законопроектом також пропонується внести зміни: до 54 статей Кримінально-виконавчого кодексу України, з застосуванням комплексного підходу до законодавчого врегулювання нових правовідносин, пов'язаних з пробацією, виконанням кримінальних покарань, продовженням гуманізації кримінально-виконавчого законодавства України та усуненням наявних розбіжностей між статтями Кримінально-виконавчого кодексу України; до 13 статей Кримінального процесуального кодексу України, в тому числі доповнити КПК новою статтею 721 "Представник центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері пробації" та фрагментарні зміни до десяти спеціальних законів України, пов'язаних зі свободою пересування, соціальною допомогою, охороною дитинства, волонтерською діяльністю та деякими іншими відносинами.
 
Проект Закону зареєстровано за №2490а.