Головний зміст

img topДля забезпечення конфіденційності під час кримінального провадження Національне антикорупційне бюро України хоче самостійно знімати інформацію з каналів зв’язку без залучення Служби безпеки України. На цьому наголосив директор НАБУ Артем Ситник.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Він повідомив, що на сьогодні прослуховування здійснюється завдяки співпраці зі Службою безпеки України та виключно за рішенням суду.
 
«Я вдячний голові Служби безпеки України Василю Грицаку за те, що він у рамках чинного законодавства забезпечив можливість спеціалістам НАБУ здійснювати прослуховування у приміщенні Бюро. У нас створені робочі місця, і ми через СБУ підключаємося до операторів зв’язку», – повідомив А. Ситник.
 
Водночас директор Бюро звернув увагу на те, що прослуховування здійснюється виключно для отримання доказів у кримінальному провадженні. «Я хотів би, щоб спеціаліст НАБУ в разі отримання рішення суду самостійно отримував доступ до операторів зв’язку», – наголосив директор НАБУ.
 
Він повідомив, для того, щоб НАБУ мало змогу самостійно знімати інформацію з каналів зв’язку, необхідно внести зміни до ст. 263 Кримінального процесуального кодексу України. Зокрема, потрібно додати НАБУ до переліку суб’єктів, які мають право здійснювати втручання у приватне спілкування осіб.
 
Джерело: http://zib.com.ua/