Головний зміст

1019302364ВККСУ звернулася до ДСА України та РС України з проханням посилити контроль за належним виконанням керівниками апаратів місцевих судів своїх обов’язків щодо наповнення суддівських досьє.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Під час проведення Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (далі – Комісія) первинного кваліфікаційного оцінювання суддів, які подали заяви про обрання суддею безстроково, виявлено непоодинокі випадки неналежного виконання керівниками апаратів місцевих судів своїх службових обов’язків щодо наповнення суддівських досьє інформацією про суддів, що передбачені Положенням про порядок ведення суддівського досьє, своєчасного направлення необхідних даних на запити Комісії тощо. Регулярні звернення Комісії на направлення запитів з метою отримання об’єктивної інформації не завжди вчасно опрацьовуються та отримують належне реагування зі сторони судів.
 
Такі факти ускладнюють та унеможливлюють проведення об’єктивного оцінювання суддів та змушують Комісію оголошувати перерву у визначенні результатів первинного кваліфікаційного оцінювання суддів для отримання достовірних даних щодо показників роботи судді.
 
З метою недопущення таких випадків і забезпечення єдиного підходу до кваліфікаційного оцінювання суддів Комісія звернулась до Державної судової адміністрації суддів України та Ради суддів України з проханням посилити контроль за належним виконанням керівниками апаратів місцевих судів своїх службових обов’язків, притягнення до відповідальності винних осіб та уніфікації порядку наповнення інформацією суддівських досьє.