Головний зміст

14560243062750На позачерговому засіданні у середу, 16 березня, Уряд України ухвалив рішення про призначення двох членів Національного агентства з запобігання корупції, що дозволяє НАЗК почати роботу. Це останній критерій, який Україна мала виконати для отримання безвізового режиму з ЄС, - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
 
 
 
 
 
 
 
Голова комісії з обрання членів НАЗК, Перший заступник Міністра юстиції України Наталія Севостьянова повідомила, що сьогодні «за результатами довгого пошуку компромісу конкурсна комісія з обрання членів НАЗК визначилася і обрала ще двох членів Національного агентства з запобігання корупції – Руслана Радецького та Руслана Рябошапки».
 
Глава Уряду нагадав, що раніше було обрано перших трьох членів агентства, втім один із них, народний депутат України Віктор Чумак згодом відмовився від посади.
 
Для початку роботи Національного агентства з запобігання корупції, згідно із законом, до нього потрібно обрати більшість складу – мінімум три члени. Таким чином, сьогоднішнє призначення дає можливість комісії почати роботу. До 23 березня триватиме подання документів на конкурс на посаду п’ятого члена НАЗК.
 
Арсеній Яценюк наголосив, що початок роботи НАЗК є останнім критерієм, який Україна мала виконати для отримання безвізового режиму з ЄС, які Глава Уряду із Президентом України підписали в листі до Президента Європейської Комісії Жана-Клода Юнкера: «Ми провели неймовірну роботу з членами Парламенту та в Уряді по прийняттю десятків актів законодавства і сотень різного роду рішень Кабінету Міністрів та Міністерств для того, щоб Україна отримала безвізовий режим. Це останнє. Знаю, що наші європейські партнери так само це знають».