Головний зміст

1441571034 sudВища рада юстиції на засідання 17 березня 2016 року вирішила внести подання Президентові України про призначення:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Ступак Наталії Романівни – на посаду судді Саксаганського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області;
  • Тацій Олени Владиславівни – на посаду судді господарського суду Луганської області;
  • Соколової Юлії Ігорівни – на посаду судді Тернівського міського суду Дніпропетровської області;
  • Бестаченко Олени Леонідівни – на посаду судді господарського суду Кіровоградської області;
  • Данчука Віталія Валерійовича, Свинченко Галини Дмитрівни – на посади суддів Лугинського районного суду Житомирської області;
  • Гуцал Оксани Петрівни – на посаду судді Оріхівського районного суду Запорізької області;
  • Гнатик Ганни Вікторівни – на посаду судді Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області;
  • Суботіної Світлани Анатоліївни – на посаду судді Криворізького районного суду Дніпропетровської області;
  • Кодрян Любові Іванівни – на посаду судді Апостолівського районного суду Дніпропетровської області;
  • Мазура Сергія Анатолійовича – на посаду судді Глухівського міськрайонного суду Сумської області;
  • Петрова Євгена Вікторовича – на посаду судді Дружківського міського суду Донецької області;
  • Богослова Андрія Валерійовича – на посаду судді Чернігівського районного суду Запорізької області;
  • Павленко Наталії Анатоліївни – на посаду судді господарського суду Херсонської області.
Після оголошення рішення Голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк привітав кандидатів, побажавши їм успішного проходження всіх етапів призначення на посаду, та зауважив: «Кар’єра судді – це не лише сходинка, яку необхідно пройти для кар’єрного росту, а можливість захищати права громадян – для цього ми вас і призначаємо».
 
Водночас Вища рада юстиції вирішила відкласти з метою додаткової перевірки матеріалів розгляд питання щодо внесення подання Президентові України про призначення трьох кандидатів на посади суддів місцевих судів:
  • Гриня Назара Григоровича– на посаду судді Саксаганського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області;
  • Віхрова Олександра Володимировича – на посаду судді Запорізького окружного адміністративного суду;
  • Манжос Наталії Володимирівни – на посаду судді Кілійського районного суду Одеської області.
Крім того, Вища рада юстиції вирішила відмовити у внесенні подання Президентові України про призначення Чернушенка Дмитра Антоновича на посаду судді Фастівського міськрайонного суду Київської області. Підставою для прийняття такого рішення стала відсутність достатнього стажу для зайняття посади судді та зауваження до моральних якостей кандидата.
 
Як зазначив доповідач – член Вищої ради юстиції О.Маловацький, Чернушенко Д.А. на час звернення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів із заявою про участь у доборі, а також на час прийняття Комісією рішення про допущення його до добору кандидатів на посаду судді вперше та до складення анонімного тестування (іспиту) з метою виявлення рівня загальних теоретичних знань у галузі права не мав 3-річного стажу роботи у галузі права після здобуття вищої юридичної освіти. О.Маловацький нагадав, що секція Вищої ради юстиції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад дійшла висновку, що кандидат Чернушенко Д.А. за своїми особистими і моральними якостями не відповідає вимогам, встановленим до особи, яку може бути рекомендовано для призначення на посаду судді. Під час засідання Вищої ради юстиції Чернушенко Д.А. надав пояснення щодо наявної інформації про участь у 2011 році (під час роботи кандидата на посадах у Конституційному Суді України та незадовго до звернення до Комісії із заявою про участь у доборі кандидатів на посаду судді) у бійці в одному із нічних клубів міста Одеси, а також щодо обставин, через які кандидат не повідомив ВККСУ те, що він повідомлений про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 27, частиною другою статті 375, частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України. Однак пояснення кандидата на результати голосування не вплинули.