Головний зміст

dsdВерховна Рада врегулювала низку питань стосовно освіти, здобутої на окупованій території. Відповідний Закон (законопроект №3832) “Про внесення зміни до статті 7 Закону "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" (щодо забезпечення права на здобуття освіти)” схвалили 17 березня 228 народних депутатів.
 
 
 
 
 
 
 
Так як фінальної редакції Закону як і, власне, правок немає, тому нижче пропонуємо ознайомитись з редакцією проекту.
 
Документом визначено, що іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, особи, яким надано статус біженця в Україні, особи, які потребують додаткового або тимчасового захисту, та особи, яким надано статус закордонного українця, які перебувають в Україні на законних підставах та проживають на тимчасово окупованій території, мають право на здобуття або продовження здобуття певного освітнього рівня на території інших регіонів України в порядку, визначеному Законом України “Про вищу освіту”.
 
Такі особи, а також громадяни України, які проживають на окупованій території, які не завершили здобуття повної загальної середньої освіти в загальноосвітніх навчальних закладах на тимчасово окупованій території, мають право продовжити навчання та пройти державну підсумкову атестацію в загальноосвітніх навчальних закладах на території інших регіонів України.
 
Громадяни України, які проживають на окупованій території, здобувають вищу та професійну освіту за кошти державного бюджету в межах квот, визначених центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах освіти і науки.
 
Окрім того, передбачається, що вищевказані особи, які завершили здобуття вищої освіти на тимчасово окупованій території після 20 лютого 2014 року, мають право на проходження атестації для визнання здобутих кваліфікацій. Порядок визнання таких кваліфікацій визначить Міносвіти.
 
Джерело : http://zib.com.ua/