Головний зміст

0001 c3729e70 558f7737 7eb4 42704d6cКонституційний суд України вважає, що Верховна Рада саме може встановити, на якій наступній черговій сесії приймати законопроект про внесення змін до Конституції.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Про це йдеться в рішенні суду 15 березня за поданням 51 народного депутата щодо офіційного тлумачення положення "на наступній черговій сесії Верховної Ради". Текст рішення оприлюднили сьогодні.
 
"В положенні статті 155 Конституції України щодо прийняття законопроекту про внесення змін до Конституції України на наступній черговій сесії Верховної Ради України передбачений зважений підхід до розгляду і прийняття цього законопроекту як закону", — йдеться в рішенні суду.
 
Суд вирішив, що "Верховна Рада України може передбачити в регламенті Верховної Ради можливість прийняття законопроекту про внесення змін до Конституції України як закону на більш пізній черговій сесії Верховної Ради з дотриманням положень, закріплених розділом 13 "Внесення змін до Конституції України" Основного закону України".
 
Отже, наступною черговою сесією Верховної Ради України є чергова сесія парламенту, яка має відбутися відповідно до положень розділу ХІІІ „Внесення змін до Конституції України “Основного Закону України та Регламенту Верховної Ради України і на якій законопроект про внесення змін до Конституції України, попередньо схвалений більшістю від конституційного складу Верховної Ради України, вважатиметься прийнятим як закон, якщо за нього проголосує не менш як дві третини від конституційного складу Верховної Ради України.