Головний зміст

00415264 n1Комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Закону "Про внесення змін до статті 54 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо відрядження суддів" Члени Комітету розглянули законопроект №3400 на своєму засіданні 16 березня.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Метою законопроекту є встановлення можливості відрядження суддів для роботи у міжнародній судовій установі, юрисдикція якої визнана Україною, із збереженням розміру суддівської винагороди за основним місцем роботи та встановлених законом доплат.
 
Законопроектом пропонується внести зміни до статті 54 Закону "Про судоустрій і статус суддів". Крім того, передбачається встановити, що строк відрядження визначається у кожному конкретному випадку, а таке відрядження - не вважається сумісництвом.
 
Члени Комітету підтримали законопроект, прийняття якого сприятиме підвищенню ефективності імплементації норм Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод і удосконаленню знань суддів норм цієї Конвенції, а також дозволить врахувати суддівський досвід в роботі Європейського суду з прав людини.