Головний зміст

vsesdam.ru 8bc32c26aa1f125c294ec78d82dcf526Генеральною прокуратурою України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, за фактами несанкціонованої зміни інформації в реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Як повідомляє ГПУ, службові особи Українського центру оцінювання якості освіти у 2008 році створили злочинну організацію для завищення результатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) окремих осіб і привласнення коштів Центру, а також Агентства з міжнародного розвитку США (USAID).
 
Завищення результатів зовнішнього незалежного оцінювання надавали замовникам незаконні переваги у доступі до вищої освіти, отриманні відзнак (медалей) та безпідставній оплаті навчання за бюджетні кошти, одночасно обмежуючи доступ до вищої освіти обдарованої молоді.
 
Відповідно до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України у 2015 році, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України 15.10.2014 № 1172, подання недостовірних відомостей про проходження зовнішнього незалежного оцінювання є підставою для відрахування студента.
 
За таких обставин Генеральною прокуратурою України відповідно до вимог чинного законодавства перед закладами освіти ініційовано питання про відрахування конкретних осіб у зв’язку із використанням неправдивих відомостей про проходження ЗНО. За встановленими фактами керівництвом вищих навчальних закладів за наслідками розгляду матеріалів Генеральної прокуратури України вже відраховано двох студентів.
 
Водночас, Генеральною прокуратурою України продовжується робота щодо ініціювання відрахування інших осіб, які використали підроблені результати ЗНО, відшкодування до бюджету вартості навчання та поновлення прав абітурієнтів, які потерпіли від незаконних дій.
 
Досудове розслідування триває.