Головний зміст

biznesmeny21 березня Державна служба зайнятості та Рада підприємців при Кабінеті Міністрів України підписали Меморандум про співпрацю, яким передбачена активізація роботи з легалізації праці та укомплектування вакансій.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Меморандум підписали заступник Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко та Голова Ради підприємців при КМУ Леонід Козаченко.
 
«Ринок праці переживає не кращі часи, тому, не чекаючи прийняття відповідних законодавчих змін, ми вже розпочали реформу в рамках своїх повноважень. Перше, що було змінено – це підходи до роботи. Сьогодні наш клієнт номер один – це роботодавець. І вже є перші результати: якщо дисбаланс між вакансіями та шукачами роботи у січні складав 19 до 1, то сьогодні це вже 13 до 1. Звісно, коли Парламент проголосує за створення Нацагентства зайнятості, зміни відбуватимуться набагато швидше. Але чекати ми не маємо права. Бізнесу потрібні кваліфіковані робітники, а безробітним вакансії, тому сьогодні ми розпочинаємо співпрацю із найбільшими об’єднаннями бізнесу в Україні, серед яких на перших місцях – Рада підприємців при КМУ», – зазначив Сергій Кравченко.
 
Для бізнесу, за словами С. Кравченка, служба зайнятості також надає безкоштовні послуги з навчання робітників під конкретне замовлення роботодавців, підбір персоналу на виконання тимчасових робіт, а також компенсації заробітної плати та ЄСВ при працевлаштуванні окремих категорій населення.