Головний зміст

2014 07 17T171645Z 1112958867 GM1EA7I03DW01 RTRMADP 3 UKRAINE CRISIS PRESIDENCYПрезидент України наголошує, що готовий підтримати будь-яку кандидатуру на посаду Прем’єр-міністра України, яку визначить і подасть коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Робота коаліції була зруйнована виходом трьох фракцій з її складу. Було достатньо часу – вже більше місяця – для того, щоб або повернути ці фракції коаліції, або сформувати нову коаліцію», — підкреслив Глава держави під час спілкування з пресою в ході робочої поїздки до Харківської області.
 
Петро Порошенко зазначив, що займає принципову позицію і переконаний, що далі чекати з формуванням нового уряду не можна.
 
Петро Порошенко звернувся до всіх фракцій старої коаліції і закликав їх «відкинути власні амбіції і на цьому тижні провести засідання Ради коаліції, визначитись із кандидатурою Прем’єр-міністра»
 
Президент запевнив, що не буде гаяти часу жодного дня після того, як отримає пропозиції щодо кандидатури Прем’єр-міністра України.
 
Глава держави наголосив, що ані Уряду, ані коаліції, ані парламенту не потрібно ховатись від відповідальності: «Кожен має робити свою роботу – парламент і коаліція свою, Уряд — свою, Президент — свою».
 
Петро Порошенко підкреслив, що «в українських інтересах 29 березня уряд має бути проголошений». Глава держави додав, що керівники парламентських фракцій, народні депутати мають підійти до цього питання з усією відповідальністю і не намагатись звинувачувати інших.
 
Президент нагадав, що Україна — парламентсько-президентська республіка і згідно чинної Конституції України Глава держави відповідає за зовнішню політику, обороноздатність держави.
 
Петро Порошенко підкреслив, що залишається вірним Конституції і тим повноваженням, які Основний закон надає Президенту, і відповідальності, яку несе Президент.