Головний зміст

07f76d208e5030ed1785c4a4b6e9958eСьогодні вже не залишається сумнівів, що всі українські чиновники і судді повинні будуть в цьому році подати декларації про свої доходи та витрати в електронному вигляді. Більш того, закон передбачає, що такі декларації, починаючи з наступного року, будуть подавати і прості українці.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Своєю позицією в питанні електронного декларування поділився заступник глави Адміністрації Президента Олексій Філатов.
 
«Система електронного декларування не повинна перетворитися в якийсь занадто ускладнений механізм, який буде використовуватися для того, щоб ловити декларанта на якихось технічних помилках, а тим більше, використовувати ці помилки як інструмент впливу. Але прозорість процесу повинна бути, оскільки вона є складовою відкритості.
 
Повинно бути максимальне декларування як доходів, так і витрат, а також родинних зв'язків. І для суддів це особливо важливо. При цьому, звичайно, потрібно дотримуватися принципу справедливості, оскільки судді не повинні бути перевантажені цими зобов'язаннями в порівнянні з іншими держслужбовцями. Зазначу, що принцип прозорості закладений правильно, і я його підтримую », - підкреслив Олексій Філатов.
 
 Джерело: http://sud.ua/news