Головний зміст

76432680Сьогодні голова Київського районного суду м. Одеси Сергій Чванкін прийняв участь в нараді , яка відбулась в апеляційному суді Одеської області за участі суддів Одеси та Одеської області.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Необхідність скликання даної наради пов’язана з подіями, які відбувались в Приморському районному суді м. Одеси 16 та 17 березня 2016 р.
 
Нагадаємо, за інформацією Приморського районного суду м. Одеси, 16 березня 2016 року у Приморському районному суді м. Одеси суддею Вадимом Коваленком розглядалася справа про обрання міри запобіжного заходу співробітникам поліції м. Чорноморська за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 127 «Катування», ч. 2 ст. 146 «Незаконне позбавлення волі чи викрадення людини», ч. 2 ст. 365 «Перевищення влади чи службових повноважень», ч. 3 ст. 368 «Отримання хабара», ч. 3 ст. 371 «Завідомо незаконне затримання, привід або арешт» Кримінального кодексу України. У ході розгляду справи суддя Вадим Коваленко визнав необхідним піти в нарадчу кімнату, де був заблокований групою осіб, у тому числі громадянами Андрієм Сидоренком, Неонілою Ткаченко та Олександром Лапчиком. В суді зазначили, що громадяни Андрій Сидоренко та Неоніла Ткаченко є фігурантами іншої кримінальної справи, яка знаходилась у провадженні Приморського районного суду м. Одеси, у якості обвинувачуваних за ч. 3 ст. 296 «Хуліганство» та ч. 1 ст. 376 «Втручання у діяльність судових органів». 17 березня 2016 року група громадян, у тому числі Андрій Сидоренко, Неоніла Ткаченко та Олександр Лапчик знову з’явилися у Приморському районному суді м. Одеси та були присутні при розгляді справи суддею Сергієм Кічмаренком, усіляко намагаючись перешкоджати діяльності суду. Вже поза залою судового засідання, зазначені громадяни у коридорі приміщення суду намагалися з допомогою фізичної сили зупинити Сергія Кічмаренко, продовжуючи провокувати та ображати суддю. Від нападників суддю захистили співробітники Приморського районного суду. Дану поведінку громадян Андрія Сидоренка, Неоніли Ткаченко та Олександра Лапчика Приморський районний суд м. Одеси розцінює як грубий тиск з метою прийняття необ'єктивного рішення як в інтересах співробітників поліції міста Чорноморська, так і у відношенні особисто Андрія Сидоренка та Неоніли Ткаченко.
 
Станом на 17 березня 2016 року відповідні заяви подані у правоохоронні органи.