Головний зміст

IMG 2860 2Сьогодні, 24 березня 2016 року, судді Київського районного суду м.Одеси провели спільну нараду з представниками Управління патрульної поліції в м.Одесі.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
На заході були присутні голова Київського районного суду м.Одеси Сергій Чванкін та судді Вадим Іванчук, Геннадій Войтов,Валеріан Луняченко, Юлія Федулеєва, Віктор Чаплицький, Микола Тонконоженко, Наталія Коротаєва та Ігор Борщов.
 
IMG 2764 1
 
Управління патрульної поліції в м.Одесі представляли заступник начальника Євген Стельмах, начальник пресс-служби Алла Марченко та начальник відділу адмінпрактики Сніжана Гавриленко.
 
IMG 2732 1
 
Сергій Чванкін зазначив, що проведення таких спільних заходів необхідно не тільки для налагодження плідної співпраці, а перш за все – для вдосконалення спільного здійснення функцій суду та поліції заради блага громадян.
 
IMG 2771 1
 
Євген Стельмах наголосив на тому, що така зустріч є дуже важливим кроком для подальшого успішного співробітництва поліції і судових органів.
 
IMG 2842 1
 
Під час конструктивного діалогу були обговорені проблемні питання, які виникають на практиці та потребують законодавчого врегулювання. Зокрема представники поліції звернули увагу на недосконалість норми КУпАП стосовно пред'явлення для перевірки посвідчення водія відповідної категорії на вимогу поліцейського.
 
IMG 2759 1
 
 
Так, часто трапляються випадки, коли водії уникають відповідальності через те, що неможливо встановити особу водія, через те, що вони пред’являють посвідчення через скло автомобіля, або просто розмахуючи ним, тому як водій не зобов’язаний передавати його співробітнику поліції для подальшої перевірки. Це призводить до того, що поліцейський іноді не в змозі не тільки перевірити посвідчення по базі, а й записати його дані.
 
IMG 2796 1
 
 
Тому учасниками дискусії було вирішено поставити це питання на обговорення під час чергового засідання Громадської організації «Асоціація слідчих суддів України». Після детального обговорення та аналізу пропозицій, АССУ матиме змогу звернутися до суб’єктів законодавчої ініціативи.
 
IMG 2809 1
 
Сніжана Гавриленко звернула увагу на те, що іноземці, які є винуватцями ДТП уникають відповідальності шляхом перетину кордону. Так, в інших країнах іноземець-правопорушник не може покинути країну, якщо він скоїв адміністративне правопорушення. Це є проблемою сьогодні, яка потребує законодавчого врегулювання.
 
IMG 2837 1
 
Суддя Микола Тонконоженко звернув увагу на якість складання протоколу та необхідності явки поліцейських у судові засідання.
 
IMG 2856 1
 
Суддя Геннадій Войтов висловив побажання стосовно долучення до адміністративних матеріалів довідок стосовно кількості порушень ПДР правопорушником.
 
IMG 2815 1
 
Суддя Юлія Федулеєва акцентувала увагу на тому, що співробітникам поліції слід долучати до протоколів всі докази, які свідчать про скоєння особою адміністративного правопорушення. Також не менш важливим є налагодження комунікації між поліцією та судом для своєчасної передачі адміністративних матеріалів до суду.
 
IMG 2801 1
 
Суддя Валеріан Луняченко звернув увагу на тому, що велика кількість постанов, винесених поліцейськими, оскаржуються громадянами в порядку адміністративного судочинства. КАС України передбачає диспозитивність процесу, тому саме на інспектора покладається обов’язок надати всі докази, які свідчать про скоєння громадянином адміністративного правопорушення.
 
IMG 2820 1
 
IMG 2860 1
 
На завершення заходу судді та представники поліції визначилися з датою наступної спільної наради та домовилися про майбутню співпрацю в рамках проекту «Електронний суд».