Головний зміст

confideaЗаступник міністра юстиції Наталія Севостьянова розповіла, що як тільки Національне агентство з питань запобігання корупції затвердить форму електронного декларування, то система запрацює і почнеться відлік часу подачі декларацій за новою формою.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Нова декларація подається в онлайн-формі, яка досить проста і зберігається у відкритому реєстрі. Одним з істотних відмінностей між старою і новою процедурою декларування є момент відповідальності. Раніше декларант фактично не ніс відповідальності за порушення. Простіше кажучи, санкції фактично і практично не працювали. Сьогодні все буде по-іншому. Нові зміни передбачають і кримінальну, і адміністративну відповідальність у разі порушення норм закону, що стосуються декларування.
 
Хочу відзначити ту роботу, яка вже зроблена. Вже готове ядро системи, готовий сервіс авторизації декларанта, який сьогодні можливий через ЕЦП або банківську систему, сервіс заповнення, публічний веб-сайт. Сьогодні для повного запуску не вистачає пройти процедуру завершального тестування, щоб не допустити будь-яке втручання в роботу системи, і завершити процес інтеграції системи з реєстрами, оскільки реєстрів дуже велика кількість », - підкреслила Наталія Севостьянова.