Головний зміст

personalnie dannieУ неділю, 27 березня 2016 року., під час брифінгу прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко, коментуючи рішення Печерського райсуду м. Києва про надання ГПУ доступу до речей і документів Центру протидії корупції та документів, що становлять банківську таємницю, наголосив на тому, що кримінального провадження стосовно керівника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна немає, про обшуки також не йдеться.
 
 
 
 
 
За його словами розслідування у вказаному провадженні ініційовано не працівниками прокуратури, а народними депутатами України різних фракцій, які направили до Генеральної прокуратури України звернення з проханням перевірити ефективність та законність використання коштів іноземної допомоги. Враховуючи, що зазначений Центр був однією із організацій, яка брала участь у підтримці реформ кримінальної юстиції України в тому числі і Генеральної прокуратури України, виникла необхідність оглянути окремі наявні у них документи.
 
Владислав Куценко підкреслив, що в ухвалі суду йдеться лише про "доступ до документів, пов'язаних із отриманням Центром іноземної допомоги".
 
"Доступ - це фактично говорить про те, що ми хочемо подивитися на ці документи разом із паном Шабуніним», - заявив В. Куценко. Він також додав, що відповідно до заяви парламентарів до Єдиного реєстру кримінальних розслідувань внесені дані про отримання Центром коштів.
 
"Жодних кримінальних проваджень стосовно будь-якої особи, у т.ч. В. Шабуніна, його колег та підлеглих - немає, про будь-які обшуки не йдеться", - запевнив В. Куценко.
 
Він наголосив, що мова йде про "доступ до документів для огляду та вивчення", що планується зробити "виключно разом з В. Шабуніним".