Головний зміст

zam prokurorЗаступника Генерального прокурора України Д. Сакваралідзе звільнено з органів прокуратури. Структуру Генпрокуратури приведено у відповідність до вимог Закону України «Про прокуратуру». Про це повідомили на офіційному сайті ГПУ.

 

 

 

 

 

 

Як повідомили у відомстві, до Генеральної прокуратури упродовж останнього часу неодноразово надходили колективні депутатські звернення та запити щодо невідповідності вимогам статей 8, 15 Закону України "Про прокуратуру" встановленої у структурі та штатному розписі посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області, яку обіймає Д. Сакварелідзе.

Також обгрунтованість рішення про встановлення зазначеної посади стало предметом судового оскарження в Окружному адміністративному суді міста Києва за позовом народного депутата України.
Генеральним прокурором України приведено у відповідність до вимог Закону України "Про прокуратуру" структуру та штатний розпис органів прокуратури шляхом видання наказу про ліквідацію посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області з одночасним встановленням посади прокурора Одеської області.


Крім того, своїм наказом від 29 березня поточного року Генеральний прокурор України притягнув до дисциплінарної відповідальності Д. Сакварелідзе за грубе порушення правил прокурорської етики, втручання у непередбаченому законодавством порядку у службову діяльність іншого прокурора, скоєння проступку, який порочить працівника прокуратури, невиконання та неналежне виконання службових обов’язків, звільнивши його з посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області та з органів прокуратури.


Виконання обов’язків прокурора Одеської області покладено на першого заступника прокурора цієї області Жученка О.Д.