Головний зміст

meeting 430 березня 2016 року судді Київського районного суду м.Одеси Войтов Г.В. і Борщов І.О. прийняли участь у службовій нараді прокуратури Одеської області, на базі якої в режимі відеоконференції із залученням прокуратур області проводився науково-методичний семінар з питань застосування окремих положень Кримінального і Кримінального процесуального кодексів.
 
 
 
 
 
 
 
У виступу Войтов Г.В. звернув увагу фахівців на причини повернення обвинувальних актів прокурору зі стадії підготовчого провадження в суді першої інстанції. Між іншим, він зазначив, що у непоодиноких випадках обвинувальний акт повертається прокурору у зв’язку із не відповідності процесуального документу вимогам ст.291 КПК України. Головним недоліком є відсутність в обвинувальному акті формулювання обвинувачення, що робить процесуальний документ незрозумілим, і як наслідок - порушенням права обвинуваченого на захист, що є підставою для визнання Європейським судом порушення ст.6 (Право на справедливий суд) Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року.
 
IMG 7671
 
IMG 7669
 
Суддя Борщов І.О. зупинився на деяких проблемах кваліфікації множинних злочинів (кілька тотожних діянь, що утворюють самостійні злочини), продовжуваних злочинів (кілька тотожних діянь, охоплених єдиним умислом, що утворюють єдиний злочин), повторних злочинів, які утворюють ідеальну і реальну сукупність злочинів, а також деякі аспекти призначення покарання за сукупністю злочинів і сукупністю вироків.
 
IMG 7668
 
IMG 7670
 
Судді також відповіли на питання учасників семінару.