Головний зміст

1423224271 sudya2АССУ виступила з ініціативою внесення змін до ч.2 ст.31 КПК України стосовно розгляду кримінального провадження в суді першої інстанції щодо злочинів, за вчинення яких передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк більше десяти років. Чинним КПК передбачено, що такий розгляд здійснюється колегіально судом у складі трьох професійних суддів. АССУ виступила з пропозицією розглядати дані кримінальні провадження колегіально тільки за клопотанням обвинуваченого.
 
 
 
 
 
Народний депутат Олексій Гончаренко повідомив про підтримку даної законодавчої ініціативи АССУ, погоджуючись, що в нинішніх умовах ця пропозиція є вкрай актуальною та конструктивною.
 
Нардеп зазначив, що дійсно вдається справедливим та доцільним надати обвинуваченому, що скоїв злочин, за який може бути призначене покарання на строк більше 10 років, право самостійно вирішувати, чи є нагальна потреба розглядати таку справу колегією у складі трьох професійних суддів.
 
При цьому, народний депутат вважає, що право обвинуваченого на колегіальний розгляд справи має бути окремо визначено не лише у ст..31 КПК, а також у ч.3 ст.42.