Головний зміст

14560243062750Голова Вищої кваліфікаційної комісії Сергій Козьяков заявив, що претензії НАБУ стосовно результатів переатестації суддів є безпідставними.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Ми поважаємо роботу Антикорупційного бюро і дякуємо за інформацію, яку воно нам надає. У супровідних листах, які ми отримуємо від бюро, часто зазначають, що стосовно тих чи інших суддів існують корупційні ризики. Це означає, що до списку майна судді можуть бути питання, наприклад, по дорогим квартирам і автомобілям.
 
Однак, якщо суддя вказує на документи, що підтверджують законне придбання їм того чи іншого майна, наприклад, ще до того, як він став суддею, то які можуть бути питання? Ми задаємо суддям питань по їх майну та доходам і на підставі отриманих відповідей, можемо зробити висновок про те, що по конкретному об'єкту майна до судді претензій бути не може», - розповів Сергій Козьяков.
 
Також глава кваліфікаційної комісії закликав Антикорупційне бюро самим розслідувати корупційні дії суддів, якщо є докази їх здійснень. «Якщо НАБУ на підставі аналізу майна судді бачить не просто ризики, а конкретні корупційні дії суддів, то саме вони і повинні займатися цим питанням, а не ми. Ми, як відомо, не є правоохоронним органом», - зазначив Сергій Козяьков.
 
За його словами, в квітні комісія буде давати рекомендації суддям на призначення їх на безстроковий термін, тому що виникли спірні питання будуть обговорюватися ще раз.