Головний зміст

74b409b239378ea41ca289fcffd844c24983ef52Президент України в інтерв’ю українським телеканалам повідомив, що вже підписав Указ про звільнення з посади Генерального прокурора України Віктора Шокіна. При цьому Президент зазначив, що будуть розпочаті консультації з парламентськими фракціями щодо кандидатури нового Генерального прокурора та висловив впевненість в тому, що на наступному пленарному тижні парламент має затвердити нового очільника Генеральної прокуратури України.
 
 
 
 
 
«Ми не маємо затягувати і країна повинна мати нового Генерального прокурора. Він має бути чесним і принциповим», - наголосив Глава держави та висловив впевненість в тому, що новий Генеральний прокурор зможе забезпечити глибинне реформування прокуратури. «Ми розпочали цей процес. Створено законодавче забезпечення для Державного Бюро розслідувань, для виділення спеціалізованої антикорупційної прокуратури», - зазначив Президент.
 
Глава держави також повідомив, що ініціює зміни до законодавства, які дозволять створити Генеральну інспекцію та Службу внутрішньої безпеки по боротьбі з корупцією всередині Генеральної прокуратури.
 
«Ми маємо робити рішучі кроки, які дозволять новим людям прийти до складу місцевих прокуратур та на роботу в Генеральній прокуратурі», - наголосив Петро Порошенко.