Головний зміст

1423224271 sudya2Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 28 січня 2016 року № 7/зп-16 було оголошено проведення первинного кваліфікаційного оцінювання суддів, які звернулись до Комісії із заявами про рекомендування для обрання безстроково. До списку було включено 100 суддів місцевих судів загальної юрисдикції, повноваження яких закінчились у 2015 році, та визначено графік їх оцінювання з 17 лютого до 31 березня 2016 року включно.
 
 
 
 
 
Протягом вказаного часу участь в оцінюванні взяли 94 судді. За результатами проведеного оцінювання 69 суддів підтвердили можливість здійснювати правосуддя у відповідному суді. 12 суддів не підтвердили можливість здійснювати правосуддя на своїх посадах і направлені до Національної школи суддів України для проходження перепідготовки. Після завершення перепідготовки суддів чекає повторне кваліфікаційне оцінювання, після чого Комісією буде вирішено питання щодо їх подальшої суддівської кар’єри. Стосовно 12 суддів Комісія оголосила перерву для з’ясування обставин, виявлених під час вивчення досьє, та проведення додаткової перевірки.
 
6 суддів на первинне кваліфікаційне оцінювання не з’явилися. Двоє з них у період проведення оцінювання були звільнені з посади судді Указом Президента України, решта повідомили Комісію про наявність поважних причин відсутності, з огляду на що Комісією буде встановлено графік первинного оцінювання таких суддів додатково. Один суддя дізнався про своє звільнення під час складення іспиту, і його оцінювання у зв’язку із цим було припинено.