Головний зміст

3849881384 квітня 2016 року відбулося засідання секції Вищої ради юстиції з питань призначення суддів  на посади та звільнення їх з посад. У ньому взяли участь члени Вищої ради юстиції, які входять до складу секції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад: О.Маловацький, І.Бенедисюк, А.Олійник, Н.Волковицька, Т.Малашенкова, В.Беляневич, А.Мірошниченко. За результатами розгляду питань порядку денного секція дійшла таких висновків:
 
 
 
 
 
 
1. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання Президентові України щодо призначення ТЕСЛЕНКО Ірини Олександрівни на посаду судді Кремінського районного суду Луганської області вперше.
 
2. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення у зв’язку з поданням заяви про відставку:
 
1.   Маслія Володимира Івановича – з посади судді Вищого адміністративного суду України.
2.   Шевченка Олександра Васильовича – з посади судді апеляційного суду Київської області.
3.   Амеліна Вячеслава Івановича – з посади судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.
4.   Мартинюка Володимира Івановича – з посади судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.
5.   Ферафонтова Вадима Юрійовича – з посади судді апеляційного суду Дніпропетровської області.
 
3. Відкласти розгляд заяви КОХАНОВСЬКОЇ Зої Станіславівни про звільнення з посади судді Святошинського районного суду міста Києва у зв’язку з поданням заяви про відставку.
 
4. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання про звільнення ЛЯХЕВИЧ Алли Аркадіївни з посади судді господарського суду Житомирської області у зв’язку з неможливістю виконувати свої повноваження за станом здоров’я.
 
5. Залишити без розгляду заяву КУЗНЯКА Віталія Опанасовича про звільнення з посади судді апеляційного суду Чернівецької області у зв’язку з поданням заяви про відставку.
 
6. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про залишення без розгляду повідомлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про набрання законної сили обвинувальним вироком стосовно судді Євпаторійського міського суду Автономної Республіки Крим ГОРЮНОВОЇ Людмили Іванівни.
 
7. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання Президентові України про звільнення МЕДЕНЦЕВА Павла Анатолійовича з посади судді господарського суду Одеської області за порушення присяги.
 
8. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про залишення без розгляду рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 18 грудня 2013 року про внесення подання про звільнення ГУДИМ (МАКАРЧУК) Владислави Володимирівни з посади судді Дніпровського районного суду міста Києва за порушення присяги.
 
7. Рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення ВОЛКОВОЇ Світлани Яківни з посади судді Печерського районного суду міста Києва за порушення присяги.