Головний зміст

6200604 квітня 2016 року на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України на підставі клопотання Генерального прокурора України прийнято рішення про відсторонення від посади 2 суддів.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Так, у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності Комісія відсторонила Вовка Сергія Володимировича від  посади судді Печерського районного суду міста Києва строком на 2 місяці.
 
Комісія також продовжила на 1 місяць строк відсторонення Лазюка Сергія Володимировича від посади судді Дзержинського районного суду міста Харкова.
 
Розгляд клопотання про відсторонення Лисенка Владислава Вікторовича від посади суддів Києво-Святошинського районного суду Київської області Комісією відкладено.
 
Довідково:
 
Суддя Вовк С.В. обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, – постановлення завідомо неправосудного рішення.
 
Суддя Лисенко В.В. обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, а саме у постановленні завідомо неправосудної постанови про притягнення особи до адміністративної відповідальності за статтею 1222 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
 
Суддю Лазюка С.В. рішенням Комісії від 11 березня 2016 року відсторонено від посади судді по 03 квітня 2016 року.
 
Суддя Лазюк С.В. підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої влади, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди.