Головний зміст

522796Київський апеляційний адміністративний суд визнав законним рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, про підвищення з 1 квітня 2015 року ціни на газ для населення.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Про це йдеться у постанові Київського апеляційного адміністративного суду від 21 березня 2016 року, що оприлюднена у Єдиному державному реєстрі судових справ.
 
Суд апеляційної інстанції визнав законним рішення комісії, яким вона підвищила ціни на природний газ для населення до 3,6 грн за кубометр за соціальною нормою у 200 кубометрів та до 7,2 грн на газ, що споживається понад норму. За оцінкою суду, НКРЕКП мала повноваження ухвалювати зазначену постанову.
 
Апеляція була подана від НКРЕКП та НАК «Нафтогаз України» - щодо рішення Окружного адміністративного суду Києва від 3 листопада 2015 року.
 
Як зазначається, суд першої інстанції визнав незаконною постанову НКРЕКП № 585 від 3 березня 2015 року, якою комісія підвищила ціни на газ для населення до вказаного рівня.
 
За оцінкою суду першої інстанції, на момент підписання постанови у в.о. голови НКРЕКП Дмитра Вовка не було повноважень на її підписання. Крім того, НКРЕКП не мала повноважень на встановлення тарифів на природний газ, оскільки вона не є правонаступником Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ).