Головний зміст

1349935301 093009 study abroad 1Президент України Петро Порошенко схвалив удосконалення дистанційної форми отримання освіти в умовах окупації частини території України. Про це свідчить інформація на сайті парламенту.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Останній етап проходження відповідного законопроекту №3832 – повернуто з підписом від президента.
 
«Метою проекту закону є вдосконалення механізму отримання освіти для осіб, які проживають на тимчасово окупованій території, а також заохочення осіб, які здобувають освіту на тимчасово окупованій території, до продовження отримання певного освітнього рівня на території інших регіонів України», - сказано в пояснювальній записці.
 
Наголошується, що також буде врегульована проблема документів про освіту, які отримують випускники навчальних закладів, розташованих на тимчасово окупованій території, адже такі документи не можуть бути визнані несертифікованими і не підлягають обміну Міністерством освіти і науки України чи будь-якими іншими державними органами.
 
Згідно із законом, особи, які завершили навчання за відповідним рівнем вищої освіти на тимчасово окупованій території, зможуть пройти атестацію для визнання кваліфікацій, отриманих у процесі навчання.
 
Також документом встановлюється надання квот для здобуття вищої освіти громадянам, які проживають на тимчасово окупованій території України.