Головний зміст

ministr soc politВиплата соціальних допомог і пенсій припиняється лише тим переселенцям, які повертаються на окуповані території. Жоден переселенець, який проживає на території, що підконтрольна українській владі, не втратить жодної копійки своїх соціальних виплат. Про це в ефірі  заявив Міністр соціальної політики України Павло Розенко.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«По пенсійних виплатах у нас ситуація така, що із близько 450 тисяч осіб, списки яких нам передала СБУ, зареєстрованих як ВПО, значна частина переїхала назад на окуповану територію і, згідно з нормативними актами, це є підставою для припинення їм відповідних виплат. Ми вимушені це робити. Адже через такі схеми переправляння коштів на окуповані території кошти Держбюджету потрапляють напряму в руки бойовиків і терористів і слугують прямим фінансуванням тероризму. Ми цього не допустимо», - сказав він.
 
Міністр зауважив, що не держава Україна винна у припиненні цих соціальних виплат. «Винна у припиненні виплат ця банда, яка захопила там владу. У нас немає механізму як платити пенсії чи інші соціальні виплати на окупованій території. Там немає відділень українських банків, немає відділень Пенсійного фонду чи казначейства, там не працюють українські закони!» - наголосив він.
 
Глава Мінсоцполітики вкотре підкреслив, що людина на сьогодні може отримувати соціальну допомогу від України, українську пенсію лише тоді, коли вона живе на території, підконтрольній українській владі. «Повернення назад на окуповану територію є прямою підставою припиняти соціальні виплати», - пояснив Павло Розенко.
Міністр соціальної політики також зазначив, що механізм відновлення соціальних виплат переселенцям у разі їх помилкового призупинення є простим і абсолютно спокійним.
 
«Потрібно просто показати довідку про реєстрацію ВПО в управління соцзахисту або управління Пенсійного фонду. Всі виплати будуть відновлені з моменту призупинення. Справжні переселенці не втратять жодної копійки», - запевнив Павло Розенко.