Головний зміст

171264Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти законопроекти щодо вдосконалення положень Закону «Про Національну поліції».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Члени комітету розглянули проекти Законів «Про внесення зміни до статті 15 Закону України« Про Національну поліції »№3863 та« Про внесення змін до ст. 23 Закону України «Про Національну поліції» №4294.
 
Під час засідання необхідність прийняття законопроекту №3863 обґрунтовувалася тим, що територіальні органи центрального органу виконавчої влади можуть утворюватися, зокрема, як міжрегіональні (повноваження яких поширюються на декілька адміністративно-територіальних одиниць) територіальні органи.
 
Законопроектом пропонується викласти ч. 1 ст. 15 в новій редакції, зазначивши, що «територіальні органи поліції утворюються як юридичні особи публічного права в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі, районах, містах, районах у містах і як міжрегіональні (повноваження яких поширюються на декілька адміністративно-територіальних одиниць) територіальні органи в межах граничної чисельності поліції і засобів, визначених на її утримання ».
 
За результатами обговорення Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.
 
Члени Комітету також розглянули проект Закону «Про внесення змін до ст. 23 Закону України «Про Національну поліції» №4294.
 
Метою документа є забезпечення можливості практичної реалізації оперативними підрозділами Нацполіціі повноважень, закріплених нормами Закону «Про оперативно-розшукову діяльність».
 
Законопроектом для цього пропонується доповнити Закон «Про національну поліції» новим пунктом, в якому до основних повноважень Національної поліції слід віднести «здійснення оперативно-розшукової діяльності відповідно до закону».
 
Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект у першому читанні і в цілому.