Головний зміст

872add8e101d41f8eeb09b44884639a0За пропозицією Міністерства фінансів Уряд скоротив кількість територіальних органів Державної фінансової інспекції України. Відповідну Постанову було ухвалено на засіданні Уряду 6 квітня.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Міністерство фінансів працює над підвищенням фінансової дисципліни у державному секторі економіки. Одним з кроків на цьому шляху стала реорганізація Державної фінансової інспекції (ДФІ) у Державну аудиторську службу, розпочата в жовтні 2015 року. Мета цього кроку - перейти від функцій контролю до аудиту, що буде націлений на запобігання нецільовому, неефективному використанню бюджетних коштів та майна, переорієнтування інспектування саме на значні фінансові порушення, а також забезпечення проведення ревізій виключно на основі ризиків.
 
Постанову Уряду щодо скорочення кількості та реорганізації територіальних органів ДФІ ухвалено на виконання рішення про створення Державної аудиторської служби.
 
Зокрема, згідно з цією Постановою, на базі 27 територіальних державних фінансових інспекцій буде створено 5 міжрегіональних територіальних органів Держаудитслужби, а саме - Північний офіс (м. Київ), Північно-східний офіс (м. Харків), Південний офіс (м. Одеса), Східний офіс (м. Дніпропетровськ), Західний офіс (м. Львів).
 
Кадровий склад створених територіальних органів буде оновлено з урахуванням результатів оцінювання компетентності працівників. Зокрема, за ініціативи Мінфіну Уряд уже затвердив граничу чисельність працівників Держаудитслужби на рівні 3 200 осіб, в т.ч. апарату – 520 осіб, територіальних органів – 2 680 осіб, що зумовлено розподілом мережі об’єктів державного сектору, які підконтрольні Держаудитслужбі (0.6 тис об’єктів підконтрольні центральному апарату, і 17,6 тис об’єктів – територіальним органам).
 
Таким чином, реалізація відповідної постанови дозволить підвищити якість та ефективність державного фінансового контролю з одночасним значним зменшенням кількості територіальних підрозділів, а також оновленням їх кадрового складу.