Головний зміст

fms v krymu poezdka krymchanina za granitsu po ukrainskomu pasportu obman sluzhby 47298 83Українці з 2017 року будуть їздити до Білорусі виключно за закордонними паспортами. Про це домовилися керівники консульських служб МЗС обох країн на засіданні в Мінську.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«З огляду на вимоги ICAO щодо використання для перетину кордону паспортів, що містять машинозчитувану зону (паспорта громадянина України не містять такої зони) і безпеки таких документів, білоруською стороною запропоновано здійснити перехід поїздок громадян України до Білорусі виключно за закордонними паспортами (громадяни Білорусі в'їжджають в Україну за паспортами громадянина Білорусі, який одночасно є і паспортом для виїзду за кордон) », - повідомляє МЗС України.
 
Перехід на в'їзд до Білорусі на підставі закордонного паспорту буде проходити поступово. Так, в міжнародних аеропортах режим в'їзду українців до Білорусі виключно за закордонними паспортами буде введений з 1 січня 2017 року, в міжнародних і міждержавних пунктах пропуску залізничного та автомобільного транспорту - з 1 квітня 2017 року, в місцевих пунктах пропуску через державний кордон - з 1 січня 2018 року.
 
Українська сторона запропонувала максимальну спростити режим перетинання українсько-білоруського державного кордону для громадян України, які проживають в прикордонних регіонах, зокрема шляхом внесення змін до відповідної двосторонньої угоди.
 
Нагадаємо, в січні 2016 року розпочали на Україні почали видавати внутрішні паспорти у вигляді ID-карт. Але і по ним не можна буде потрапити в Білорусь, оскільки не пройшли процедури про визнання даних ID-карт в якості дійсного документа для перетину кордону в рамках безвізових поїздок.