Головний зміст

1aaf293aacf0c6b8c6e32b2cf724de1a6 квітня 2016 року Вища рада юстиції розглянула 13 матеріалів про відкриття чи відмову у відкритті проваджень щодо вимог законодавства про несумісність за зверненням Міністерства юстиції України про порушення вимог щодо несумісності, визначених Законом України «Про очищення влади».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рада ухвалила відкрити провадження щодо вимог законодавства про несумісність стосовно 11 суддів:
 
- судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Колесниченка Володимира Миколайовича;
- судді Вищого адміністративного суду України Кобилянського Миколи Генріховича;
- судді Луганського окружного адміністративного суду Лагутіна Антона Анатолійовича;
- суддів апеляційного суду Луганської області Реуса Євгена Валерійовича; Медведєва Андрія Михайловича; Батяшової Любові Олексіївни; Кравченко Тетяни Дмитрівни; Буханька Валерія Петровича;
- судді Донецького окружного адміністративного суду Шумакової Юлії Володимирівни;
- судді господарського суду Донецької області Мирошниченка Ярослава Станіславовича;
- судді Центрально-Міського районного суду міста Макіївки Донецької області Попшой Марини Олександрівни.
 
Водночас Вища рада юстиції вирішила залишити без розгляду звернення Міністерства юстиції України про порушення вимог щодо несумісності, визначених Законом України «Про очищення влади», суддею Малиновського районного суду міста Одеси Болотіним Миколою В’ячеславовичем та суддею Ленінського районного суду міста Луганська Золотарьовим Олексієм Юрійовичем, які на сьогодні вже звільнені з посад судді. Нагадаємо, що відповідно до пункту 54 Регламенту Вищої ради юстиції, якщо на момент розгляду питання про звільнення судді Радою суддя звільнений з посади або його повноваження припинені, то заява (висновок, подання) залишається без розгляду.
 
Таким чином, на сьогодні Рада відкрила 26 проваджень про порушення суддями вимог щодо несумісності відповідно до Закону України «Про очищення влади». Наразі прийнято рішення про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення Татькова В.І. з посади судді Вищого господарського суду України з підстав порушення вимог законодавства щодо несумісності.