Головний зміст

min justСьогодні у Міністерстві юстиції пройшла презентація нового проекту Мін’юсту – Онлайн будинку юстиції. Проект стане продовженням ініціативи запровадження онлайн сервісів, яка з минулого року діє на сайті міністерства. Онлайн будинок юстиції функціонуватиме за адресою http://obu.org.ua та, окрім вже існуючих послуг, поповниться більш ніж  20 новими сервісами.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Ми сьогодні презентуємо чергову нашу ініціативу, яка пов’язана зі спрощенням сервісів, які надає Міністерство юстиції, і запускаємо Онлайн будинок юстиції. Новий проект – це додаткові можливості для кожного українця, який користується Інтернетом, понад 20 додаткових сервісів для наших громадян у режимі онлайн, відсутність необхідності спілкуватися з чиновником та можливість отримати послугу за кілька хвилин», - зазначив під час презентації Міністр юстиції Павло Петренко.
 
За його словами, пілотний проект реалізовується на базі Головного територіального управління юстиції у м. Києві і з часом буде поширений на всю країну.
 
«Онлайн будинок юстиції – це концепція, яка зараз тестується на прикладі міста Києва. Після тестування ми презентуємо даний проект на засіданні Уряду. Не маю сумніву, що Кабмін підтримає поширення даної ініціативи на всю країну, тож до кінця цього року він стане реальністю для всієї країни», - наголосив Міністр юстиції.
 
Окрему увагу він звернув на те, що ініціативи, які нині запроваджує Мін’юст є незворотними.
«Користуватися Онлайн будинком юстиції можуть всі без винятку громадяни з будь-якої точки світу, адже у нас діє принцип екстериторіальності. Єдина необхідна умова – наявність Інтернету. При цьому інтерфейс розроблений таким чином, щоб не висувати значних вимог до якості мережі», - сказав він.
 
За його словами, паралельно з новими сервісами на порталі Онлайн будинку юстиції буде реалізовано соціальний ліфт, завдяки якому на роботу до органів юстиції громадяни зможуть потрапити без зв’язків, а відповідно до своїх знань, вмінь та навичок.
 
«Всі наші вакансії будуть розміщені на цьому порталі. Тут також можна буде подати резюме. Після цього ми проводитимемо співбесіди і братимемо на роботу найбільш достойних претендентів», - додав Станіслав Куценко.